Siła tkwi w prostocie, dlatego obiadową porą serwuję Wam błyskawiczne placuszki ziemniaczano-cukiniowe. Są mięciutkie i wilgotne, idealnie sprawdzą się jako samodzielne danie obiadowe lub jako dodatek do dania głównego.

Polecam Wam spróbować mojego dzisiejszego połączenia placuszków, świeżego szpinaku i steka z rostbefu. Do tego kleks majonezu i płaki chili i obiad gotowy! Smakuje bosko! 😉

 


Wydruk przepisu
Placuszki ziemniaczano-cukiniowe
Czas przygotowania 5 minut
Czas gotowania 20 minut
Porcje
porcje
Składniki
Czas przygotowania 5 minut
Czas gotowania 20 minut
Porcje
porcje
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Do miski blendera wkładamy pokrojoną w grubą kostkę cukinię i obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Blendujemy na gładką masę. Jeśli lubicie, możecie zostawić większe kawałki warzyw.
  2. Do masy dodajemy jajko, mąkę, posiekaną natkę i przyprawy i wszystko dokładnie mieszamy. Jeśli lubicie możecie doprawić Wasze placuszki kuminem czy wędzoną papryką lub innymi ulubionymi przyprawami.
  3. Placuszki smażymy na oleju rzepakowym na rozgrzanej patelni. Na jednego placuszka wystarczy czubata łyżka masy. Placuszki smażymy z obu stron na złoto i wykładamy na talerz.
  4. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *