Zupa grochowa

Rozgrzewająca i sycąca zupa grochowa na jesienne dni to jest to! To moja ulubiona ostatnio zupa, jest pyszna, aromatyczna i doskonale sprawdza się porą obiadową. I jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu.

30 dag grochu (połówki)

duża marchewkka

duża cebula cukrowa

pętko dobrej kiełbasy

majeranek

sól him

świeżo mielony pieprz

1,5 litra bulionu wołowego

WYKONANIE

Cebulę i kiełbasę kroimy w drobną kostkę i dobrze podsmażamy na patelni. Marchewkę ścieramy na tarce. Do szybkowaru wrzucamy groch, marchewkę, przyprawy i zalewamy bulionem. Gotujemy kilka minut, otwieramy, dorzucamy cebulę i kiełbasę, chwilę razem zagotowujemy i gotowe! Tadam!

Smacznego!

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *